BotSyncPlus

Ing. Igor Miňo
6. August 2018

Nápad na aplikáciu BotSyncPlus vznikol krátko po tom ako som si kúpil HTC One Mini 2 čo bolo ešte v roku 2014. Potreboval som nejakú aplikáciu, ktorá by za mňa automaticky kopírovala fotky z telefónu na server. V tom čase som našiel aplikáciu BotSync, ktorá vznikla ešte v rokoch 2010-2011 a umožňovala synchronizáciu na SFTP server ale mala len jednu konfiguráciu. Takže mohol som zálohovať len jeden adresár. Na fotky mi to zatial stačilo ale krátko po tom som potreboval zálohovať aj iné súbory v inom adresáry a už nastal problém.

Začiatkom roka 2017 som si spísal nápad na novú aplikáciu, ktorý by zadarmo ponúkala to čo BotSync ale za malý poplatok by umožnila niečo viac. A to prvé hlavné bolo umožniť pridať viacero konfigurácií a synchronizovať viacero párov adresárov medzi telefónom a serverom. Ako čas plynul tak v máji 2018 došlo k zmenám v podmienkach na Google Play, kedy pôvodná aplikácia BotSync už vypadla, lebo bola neaktualizovaná pre nové verzie Android. To bol teda dôvod sa pustiť do realizácie aplikácie.

V priebehú júla som aplikáiu so základnou funkcionalitou naprogramoval BotSyncPlus a aktuálne už je dostupná na stiahnutie.

Ďalej mám v pláne pridať aplikáciu pre Windows aby bolo možné synchronizovať súbory medzi androidom a osobným počítačom so systémom Windows. Neskôr pridám šifrovanie súborov a uvediem nový balíček SAFE kde bude k dispozícií SFTP server s kapacitou 100GB a Zero-knowledge, takže uložené súbory budú zašifrované a kúč bude mať len vlastník.

Doplnené 20. augusta 2018

Dnes vyšiel aj článok o aplikácií na