Vzťah na skúšku, skúška na celý život

25. Január 2020

K tejto knihe som natrafil v jednom článku Denníka N. Aj som sa trochu čudoval, že taký denník podporuje kresťanského autora - kňaza, tak to bola prvá vec, kôly ktorej som si knihu kúpil, čo to teda v nej bude.

(Za)milovaná

26. September 2019

Niekedy som si kúpil knihu v kníhkupectve Zachej a odvtedy som si nechal zasielať knižné novinky. Akurát v čase, keď som mal dočítanu predošlú knihu ma zaujal zaujímavý opis tejto, z ktorého mi nebolo úplne jasné čo sa tým myslí a to ma "lákalo" sa k tomu dopracovať.

Zázrak svätej spovede

23. Júl 2019

Od začiatku tohto roka som túžil chodiť na sväté prijímanie stále, aj sa mi to darilo, ale vyvstával mi problém so svätou spoveďou. Akosi som po niekoľkých mesiacoch nevedel čo povedať a tak som hľadal nejakú knihu, ktorá by ma zaviedla hlbšie v mojom svedomí.

Povolaní milovať

30. Jún 2019

Striedajú sa mi knižky, také ktoré si ja sám vyberiem s takými, ktoré mi niekto odporučí. Táto kniha patrí do kategórie odporúčaných a už na začiatok prezradím, že ďakujem Bohu za toto odporúčanie :)

Vôňa novej knihy je plus, ale potom ...

 

Stojedenročný starček

28. Apríl 2019

Nespomínam si presne, ale myslím, že túto knihu som si kupoval mobilom cestou domov, bolo to ešte v januári. Po predošlej knihe som mal chuť na niečo oddychové s príbehom, ktorý ma pobaví. Tak som opäť stavil na najpredávanejšie v aktuálnej ponuke a už v ukážke mala hoci neuveriteľný ale úsmevný príbeh.

Draculova žena

17. Január 2019

Po asi 20 minútach som mal dočítanu predošlú knihu a vybral som sa v mobile na Martinus kde som nechcel sa prechádzať kategóriami lebo na mobile to nie je tak pohodlné ako na počítači, tak to bola skvelá príležitosť vyskúšať čo Marinus odporúča, či je to skutočne tak skvelé ako tvrdia.

Od nápadu k plánu

20. November 2018

Na vlne podnikania som doplával k ďalšej knihe, ktorá sľubuje poskytnúť prehľad pravidiel ako sa orientvať a rozhodovať vo svete podnikania. Pri tejto knihe som mal otázku, či je príležitosti su náhoda alebo tažká drina?

Nápad za milión

20. Október 2018

Ďalej naladený na podnikateľskej vlne som sa dostal ku knihe, ktorá ukazuje na skutočných príkladoch, aké nápady sa ujali, ale hlavne ako ich propagovať. Nie každý nápad ale je hodný milióna, na to musi spĺňať niekoľko vlastností.

Podnikanie pre bohémov

4. August 2018

Nepamätám sa, či som sa k tejto knihe dostal prostredníctvom inej, najskôr to bude asi len tak náhodne, keď som si prezeral novinky v Martinuse. Zaujalo ma na nej už samotný názov, že by to mohol byť nejaký iný, ešte uvoľnenejší pohľad na podnikanie.

Sprievodca mobilným marketingom

3. August 2018

Vyhľadával som si nejaké informácie k online marketingu, lebo som prave pripravoval spustenie nového projektu BotSyncPlus až som natrafil na jednu krátku "brožúrku" o mobilnom marketingu, o tom ako pripraviť weby na mobilné prezeranie.

Muži sú z Marsu, ženy z Venuše

15. Máj 2018

Keď som dočítal knihu 5 jazkov lásky, tak som hľadal nejaké recenzie, hľadal som niekoho, kto tú knihu prečítal a napísal svoj názor o nej. Tým som si chcel porovnať to ako to vnímam ja s niekým iným. V jednej recenzii som našiel odporúčanie ako "doplnkovú knihu" práve túto, tak takáto bola moja cesta k ďalšej úžasnej knihe :)

Lepší holub na streche

10. Máj 2018

Nepamätám si presne, ale asi vtedy, keď som pred tromi týždňami bol doma, tak mi mama dala túto knižku, že mi ju odporúča prečítať, nepovedala však prečo, akurat ešte dodala, že na dvoch stranách zahla rožok. Položil som ju na stôl a pokračoval som v práci, kde som ju prerušil.

5 jazykov lásky

4. Apríl 2018

K tejto knihe som sa dostal ešte počas toho ako som čítal 1984 od Orwella, ale nekúpil som knihu skôr ako dočítam tu aktuálnu. To je taká moja zásada :) Tesne pred veľkou nocou som ju dočítal, tak som už cestou na sviatky kupil túto.

1984

21. Január 2018

Tip na túto knihu mi dal kamarát ešte dávnejšie. Vždy ma zaujímalo čo v nej je, keď ju niekto spomenul na prednáške či v diskusii, alebo v článku na webe či v novinách, tak to bolo v súvislosti s modernými technológiamy, a že to čo v nej je sa až teraz začína realizovať. Taká bola moja predstava pred prečítaním.

Elon Musk

6. Október 2017

Na jednom uploadovacom portáli som našiel balíky kníh. V jednom archive je zabalených niekoľko desiatok kníh a keď som chcel jednu tak som musel stiahnuúť celý balík. Takto som sa dopracoval k jeden staršej knihe Mít vše hotovo ale keď som už ten celý balík mal, tak som pri prechádzal čo všetko tam ešte je, som sa dopracoval k tejto knihe.

Fialová krava

9. September 2017

Tip na túto knihu som dostal v knihe  Štvorhodinový pracovný týždeň. Osobne nerád čítam knihy o marketingu, pretože som sa v nich ešte nikdy nedočítal nič konkrétne. Tentoraz som tomu "dal zelenú", pretože 4-hodinový týždeň mi dal veľa a sam autor ju odporúčal.

Mít vše hotovo

28. August 2017

Asi v marci 2017 mi už začala chýbať kniha, ktorú by som si rád prečítal. Za pár minút som si aj našiel na webe čo by som chcel, ale bolo už neskoro večer, piatok, uvedomil som si, že sa k nej najskôr dostanem v sobotu poobede ak ju budú mať na predajni alebo až v pondelok či utorok. To bolo ďaleko, lebo ja  som ju chcel čítať už teraz.

Support

16. Január 2017

Reklama na túto knihu bola v čase svojho vydania celkom intenzivna, aspoň na miestach kde sa zdržiava IT komunita a tak sa dostala aj ku mne. Spočiatku som to ignoroval, ale potom keď som zistil o nej viac, že tam opisuje svoj vzostup Michal Truban, tak som si knihu kúpil a za víkend ju prečítal.

Štvorhodinový pracovný týždeň

20. August 2016

Raz pri jednom pracovnom stretnutí s kamarátom som mal položenú na stole knihu Restart a popri riešení naších veci si ju kamarát všimol a keďže vedel o čom je, tak mi odporúčal ako ďalšiu prečítať túto knihu, že sa mi bude páčiť.

Restart

28. Júl 2016

Touto knihou by som mohol povedať, že začalo moje čitateľské obdobie. Bolo leto 2016, blížili sa mi narodeniny a rozmýšľal som aký darček by ma potešil. Aktuálne som hľadal nejakú inšpiráciu, alebo motiváciu pre nový projekt, no zároveň som sa chcel vyhnúť motivačnej literatúre.

Rázcestia

29. August 2013

K tejto knihe píšem poznámky s veľkým odstupom času, nenašiel som, žeby som mal ich odložené ako pri iných knihách. V tejto knihe je opísana príhoda jedného bohatého pána, ktorý sa volal Tony a počas svojho života si zničil všetky vzťahy a nemal nijakú blízku osobu.

Chatrč

19. Júl 2013

V pondelok večer som čítal ďalej tu knihu Chatrč. Dočítal som sa na stranu 170. Bolo ešte len jedenásť večer ale už som bol nejako uvanený, tak som šiel spať. V utorok som pokračoval v čítaní a dočítal som ju. Bola to prvá kniha, okrem biblie, ktorú som čítal o Bohu.