Sprievodca mobilným marketingom - Visibility

Ing. Igor Miňo
3. August 2018

Vyhľadával som si nejaké informácie k online marketingu, lebo som prave pripravoval spustenie nového projektu BotSyncPlus až som natrafil na jednu krátku "brožúrku" o mobilnom marketingu, o tom ako pripraviť weby na mobilné prezeranie.

Materiál spracovala agentúra Visibility, spoločnosť zaoberajúca sa marketingom a ňom spísali v piatich kapitolách jednotlivé oblasti v mobilnom marketingu. Zaujímavosťou je, že Facebook má 62% príjmov z reklamy práve z reklamy na mobilných zariadeniach. Nárast návštevníkov na slovensku z mobilných zariadeni začían viditeľne rásť približne od roku 2012. Ide o nárasť naprieč všetkým typom webov, ako sú napríklad spravodajské portály, prezentačné weby, e-shopy alebo anglické weby.

Od mája 2014 Google upravil zobrazovanie výsledkov podľa toho, či pozeráte na mobilnom zariadení alebo dekstope. Vďaka tomu stránky, ktoré nie sú optimalizované pre mobil, tak sa dostávali na nižľie priečky.

Predpoklady o tom, že by časom mobilné zariadenia vytlačili desktpy úplne sa doteraz nenaplnili. Hoci nárast pokračoval kažým rokom, zastavilo sa to približne na 60%. Badať to aj v poklese predaja mobilných zariadení, nie ale v zmysle, že sa ich kupuje menej, ale ich nárast sa spomalil. Teda kupujú sa desktopy aj mobilné zariadenia približne v pomere 4:6 a to sa aj odzkadľuje na návštevností.

V skutočnosti mobilný a desktopový používatelia sú ti istí, rozdielne je len miesto a situácia, v ktorej sa nachádzajú keď riešia svoje problémy. Na to treba myslieť keď sa tvorí reklama. Pre desktom môže vyzerať a mať iný charakter ako pre mobilné zariadenie. Dnes už mobilný internet nie je novinkou, ale bežnou praxou.

Na záver malé odporúčanie: " Je všeobecne známe, že úspech cielenia kampaní vo vyhľadávaní je v dlhých „long tail frázach”, na ktoré používateľovi ponúkneme čo najrelevantnejšiu odpoveď. No je však tiež známe, ako ťažko sa píše na mobilných zariadeniach a nie každému tie malé „touch” gombíky vyhovujú. Používatelia na mobiloch pri vyhľadávaní používajú častejšie kratšie frázy. Odporúčame používať voľnú alebo frázovú zhodu, aby sme tieto kratšie frázy vedeli efektívne zachytiť. Samozrejme, treba pravidelne pridávať negatívne slová, aby boli výsledky relevantné k vyhľadávaniu"