Rázcestia - William Paul Young

Ing. Igor Miňo
29. August 2013

K tejto knihe píšem poznámky s veľkým odstupom času, nenašiel som, žeby som mal ich odložené ako pri iných knihách. Keď porovnám s knihou Chatrč, tak ju z mojho pohľadu neprekonala. V tejto knihe je opísana príhoda jedného bohatého pána, ktorý sa volal Tony a počas svojho života si zničil všetky vzťahy a nemal nijakú blízku osobu.

Nešťastnou náhodou sa dostal do kómy, počas ktorej sa stretol v Ježišom a jeho Otcom, videl krajinu symbolicky tvorenú jeho životom a potom sa dostal do hlavy zopár ľudi, aby videl ich očamy čo prežívajú. Oni ho aj počuli ale nevideli, len počuli hlas v hlave, a on počul ich, tak mohli komunikovať ale nik iný ich nepočul. Ak ale tá osoba niekoho pobozkala, tak sa preniesol do druhej osoby. Takto si prešiel a zažil pohľad rôznych osôb, pričom niektoré časti boli komické.

V závere prostredníctvom Ježiša uzdravil jedno dievčatko a posledným bozkom na jeho fyzické telo v nemocnici sa preniesol k sebe, teda zomrel vo svete a prešiel do večného života, kde posledná veta vyrieknutá Starou mamou (symbolizuje Boha otca) je "teraz prichádza to najlepšie!".

Myslím si, že kniha stojí za prečítanie, ak ale zvažujete prečitať od autora obe knihy, tak odporúčam najprv Rázcestia a potom Chatrč, aspoň ja by som to tak čítal, aby som prišiel od veľmi dobrej knihy k výbornej knihe.