Trend Igora Miňa

Ing. Igor Miňo
8. Máj 2018

Už asi rok sa mi tvorila v hlave predstava, ako by som si mohol vizualizovať to, kedy a koľko tvorím. Chcel som niečo, kde môžem vizuálne v škále jedného roka vidieť, ktoré dni pracujem na svojích veciach, ako sa posúvam. Až posledný víkend som to sformuloval a včera/dnes naprogramoval.

Hotový výsledok som umiestnil na trend.igormino.com kde sa automaticky generuje každý deň po polnoci štatistika za predošlý deň. Z každého dňa zberá počet commitov zo všetkých projektov a ak bol aspoň jeden, tak oproti predošlému dňu sa posunie graf smerom hore. Ak by som za posledný deň nespravil na ktoromkoľvek projekt absolutne nič, ani jedno písmenko nepridal alebo nezmenil, tak sa graf posunie smerom dole. Stále len o jeden krok oboma smermi, pričom každý rok sa začína od nuly.

Graf je teda indikátorom toho, že ak bude rok, kedy sa nikdy nedotkne krivka grafu "nuly" tak je to skutočne rok, kedy som mal dostatok času a priestoru pre svoje projekty.

Verziovací server, na ktorom ukladám skoro všetok svoj softvér od roku 2010 (nejake prototypy alebo jednoúčelové miniprogramy neevidujem), sa postupne presúval z osobného počítača na serveri, ale pokračoval stále vo svojom "kontinuálnom živote" a až dnes som reálne videl ako to v skutočnosti za tie roky vyzerá. Posledné roky ma tešia obzvlásť, stále to rastie, čo je super :)